ua en ru

Банк Японії відмовився від посилення монетарної політики

Банк Японії не змінив грошово-кредитної політики, що було очікувано аналітиками. У центральному банку зазначили, що збережуть курс на кількісне пом'якшення для досягнення мети щодо інфляції.

Банк Японії не змінив грошово-кредитної політики, що було очікувано аналітиками. У центральному банку зазначили, що збережуть курс на кількісне пом'якшення для досягнення мети щодо інфляції, передає "Росія 24".

Банк Японії зберіг обсяг викупу облігацій на рівні 7 трлн ієн (71,25 млрд дол.). Нагадаємо, що банк купує державні облігації всіх термінів погашення.

Регулятор підтвердив мету щодо збільшення обсягу держоблігацій на балансі на рівні 50 трлн ієн, за ETF показник підтверджений на рівні 1 трлн ієн, а для фондів нерухомості - на рівні 30 млрд ієн.

При цьому ЦБ купує також корпоративні облігації, і він продовжить викуп цих активів до тих пір, поки їх обсяг на балансі не досягне 3,2 трлн ієн.

Раніше в цьому місяці банк підтвердив, що грошова база буде рости на 60-70 трлн ієн щороку, і показник до кінця наступного року досягне 270 трлн ієн.

Сьогодні Банк Японії опублікує прогнози щодо макроекономічних показників. Поточні очікування центробанку щодо зростання економіки становлять 1,3%. Згідно з опитуванням Reuters, Банк Японії може також підвищити прогноз щодо інфляції на 2015 р. з 1,9% до 2%.

Основним завданням центрального банку країни зараз є досягнення інфляції на рівні 2%, а також відродження японської економіки. Завдання, втім, зовсім непросте. Особливо, якщо враховувати великий обсяг державного боргу. Річ у тім, що при зростанні інфляції зростуть і ставки по облігаціях, а значить, і вартість обслуговування боргу. Як боротимуться японці із цим побічним ефектом, для багатьох експертів залишається загадкою.

Станом на 6:45 за київським часом індекс Nikkei втратив 0,45% і склав 14437,2 пункту.

Як повідомлялося напередодні, регулятор Японії перевірить найбільші банки на зв'язки з якудза. Це торкнеться таких фінансових організацій, як Mitsubishi UFJ, Mizuho і Sumitomo Mitsui Financial Group.

На початку жовтня японський ЦБ позитивно оцінив темпи відновлення економіки країни, а також прийняв рішення зберегти попередню монетарну політику, спрямовану на збільшення грошової бази в межах 60-70 трлн ієн щорічно (приблизно 600-700 млрд дол.), без зміни. Цільовий показник інфляції був збережений на колишньому рівні у 2%.