ua en ru

Банк "ВТБ" має намір продати українську "дочку"

Банк "ВТБ" має намір продати українську "дочку" Фото: "ВТБ" має намір піти з України

Однак глава банку Андрій Костін заявляє, що філія навряд чи вдасться продати найближчим часом, не отримавши шкоди

Російський банк "ВТБ" має намір продати українську філію, однак сумнівається, що зможе здійснити операцію без збитку. Про це пише агентство Прайм.

За словами глави банку Андрія Костіна, перспектив розвитку в Україні у "ВТБ" немає, тому основним завданням стає мінімізація втрат при виведенні фінустанови з українського ринку.


"В принципі перспектив розвитку бізнесу на Україні не бачу. Наше завдання - мінімізувати втрати. Ми великі зусилля робимо для того, щоб максимально сьогодні стягнути всі кошти, які ми видали, і мінімізувати можливі збитки. Сьогодні продаж без додаткових збитків неможлива. Тому ми займаємо таку позицію, що ми продовжуємо стягувати кошти, продовжуємо скорочувати наші витрати там. Я думаю, що найближчим часом продати там навряд чи вдасться, як власне і іншим російським банкам", - сказав Костін.

У той же час глава "ВТБ" зазначив, що дочірній банк "ВТБ-Україна" досить докапіталізований, і, якщо не нарощувати бізнес, то у такому стані він може триматися, на відміну від московського філії.

Нагадаємо, за даними НБУ в I півріччі 30 банків отримали збитки.