ua en ru

Банк "Русский Стандарт" має намір змінити власників і назва, - джерела

Банк «Русский Стандарт» (Україна), ймовірно, буде проданий західним інвесторам. Про це повідомили джерела, близькі до уряду.

Банк «Русский Стандарт» (Україна), ймовірно, буде проданий західним інвесторам. Про це повідомили джерела, близькі до уряду.

За словами джерел, «Русский Стандарт» має намір повністю відмовитися від російського капіталу на користь європейського та американського. Найближчим часом банк змінить склад акціонерів, назву і стратегію розвитку, зазначив один з джерел.

Експерти відзначають, що на користь такої версії свідчать зміни формату комунікації співробітників фінустанови з клієнтами - і в усній формі, і в письмовій.

«Наскільки мені відомо, «Русский Стандарт» давно планував виходити за межі України. Це мала бути продаж і подальша зміна назви у зв'язку з новими власниками», - сказав фінансовий аналітик Дмитро Гриджук.

Експерти переконані, що вихід російських власників зі складу акціонерів банку «Російський Стандарт» в Україні не залежить від ситуації на вітчизняному фінансовому ринку і ніяк не відіб'ється на якості роботи фінустанови в майбутньому.

«На загальному фінансовому полі я не бачу будь-яких значущих змін, не кажучи вже про переділ ринку. Що стосується можливості перереєстрації банківського бренду на якісь нерезидентські структури - це можливо, але це рішення власника групи. Я особисто, як фінансист, в цьому не вбачаю нічого несподіваного чи надзвичайного», - зазначив експерт фінансового ринку Павло Крапівін.

Експерти сходяться на думці, що ймовірна продаж банку «Російський Стандарт» європейським інвесторам може істотно розширити його можливості. У тому числі, в Україні, з огляду на сформовану політичну ситуацію.

«Слово «русский» у назві банку, безумовно, ріже слух. Хоча, на відміну від того ж «Промінвеста», який найбільш політизований і пов'язаний із зовнішнім політичним курсом Росії, «Русский Стандарт» є абсолютно комерційним і аполітичною установою. Тому, ймовірна зміна власника або просто назви банку, була б логічним кроком», - сказав Павло Крапівін.

Банк «Русский Стандарт» (Україна) входить до групи середніх банків (III група) згідно з класифікацією НБУ і є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.