ua en ru

Банк привласнив кошти одного з підприємств ОПК України на сотні тисяч доларів

Банк привласнив кошти одного з підприємств ОПК України на сотні тисяч доларів

Головна військова прокуратура виявила факт привласнення посадовими особами одного з комерційних банків державних коштів, що належали одному з вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу. Про це повідомили в управлінні зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що службові особи вказаного банку, замість виконання платіжних доручень за поставку озброєння і військової техніки для потреб Збройних сил України, привласнили кошти державного підприємства на суму понад 440 тис. дол. і 130 тис євро, чим державі завдано збитків на вказану суму", - сказано в повідомленні.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення посадовими особами вказаного банку кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

Нагадаємо, на початку березня прокуратура Подільського району Києва розпочала кримінальне провадження щодо посадових осіб одного з банків столиці, з вини яких вкладники втратили майже 24 млн гривень.