ua en ru

Банк "Національний кредит" відновлює переговори про купівлю "Правекс-Банку"

Банк "Національний кредит" висловив готовність відновити переговори з італійською групою Intesa Sanpaolo, що володіє "Правекс-банком", про купівлю українського активу.

Банк "Національний кредит" висловив готовність відновити переговори з італійською групою Intesa Sanpaolo, що володіє "Правекс-банком", про купівлю українського активу. Про це повідомляє прес-служба банку "Національний кредит".

За словами голови наглядової ради банку "Національний кредит" Андрія Оністрата, переговори можуть бути відновлені вже найближчим часом.

"Ми вже готуємо оновлену пропозицію для Intesa Sanpaolo. Не секрет, що раніше ми вели переговори з італійською групою і виявляли зацікавленість у "Правекс-Банку". Однак у фінальній частині переговорів пропозиція GroupDF виявилася більш вигідною для італійських акціонерів. Вважаю, у світлі останніх подій, а також враховуючи, що угода між Intesa Sanpaolo і GroupDF не була закрита, наша пропозиція буде актуальною", - повідомив він.

Андрій Оністрат також припустив, що пропозиція може бути переглянута у бік зменшення, враховуючи існуючу кон'юнктуру.

"Думаю, мова може йти про дисконт 20-30% від нашої колишньої пропозиції", - пояснив він.

Відзначимо, в січні 2014 р. стало відомо, що Group DF придбала 100% акцій "Правекс-Банку" в італійської групи Intesa Sanpaolo за 74 млн євро. При цьому закриття угоди очікувалося протягом трьох-шести місяців.

При цьому сьогодні стало відомо, що власник Group DF Дмитро Фірташ затриманий у Відні (Австрія) за підозрою у хабарництві і у злочинній змові.