ua en ru

Банк "Надра" до моменту виведення тимчасової адміністрації планує здійснити всі виплати за неврегульованими питаннями (доповнення)

Банк "Надра" до моменту виведення тимчасової адміністрації планує здійснити всі виплати за неврегульованими питаннями. Про це в ході робочої наради заявив директор департаменту маркетингу і реклами банку "Надра" Анатолій Шеремета, передає кореспондент РБК-Україна.
"Наразі банком проводиться завершальна фаза відновлення роботи, йде процес капіталізації, основна мета якої - це власне повна нормалізація роботи банку, вихід банку з режиму тимчасової капіталізації... Остаточно, до завершення дії тимчасової адміністрації ми плануємо закрити всі неврегульовані питання, у тому числі які стосуються і судових рішень", - зокрема, зауважив А.Шеремета і додав: "Ми плануємо до моменту виведення тимчасової адміністрації остаточно закінчити всі процеси, які стосуються врегулювання питання з клієнтами по тим рішенням, які в нас є".
Він нагадав, що на даний момент в банку діє низка програм, у тому числі залучено близько 60 тис. нових клієнтів на отримання заробітних плат і близько 0,5 млрд грн щомісяця виплачуються по заробітним платам.
Крім того, А.Шеремета зазначив, що на сьогоднішній день є близько 2 тис. 300 судових виробництв на загальну суму 257 млн грн.
Також директор департаменту маркетингу і реклами відзначив, що "близько 4 млрд 200 млн (грн) - це сума залишків по фізичних особах на депозитах і поточних рахунках... За юридичним особами я не готовий сказати, але ця сума менше".
В свою чергу перший заступник директора Департаменту державної виконавчої служби Олексій Соломко висловив сподівання, що банком до кінця року буде здійснено повне погашення усіх заборгованостей: "Ми очікуємо до кінця року повне погашення усіх зобов'язань, взятих перед клієнтами і в першу чергу по судовим рішенням". Він нагадав, що на сьогоднішній день залишилось невирішеним питання виплат перед великими кредиторами.
Нагадаємо, термін перебування тимчасової адміністрації у банку "Надра" закінчується 12 серпня 2011 р.