ua en ru

Банк Костянтина Жеваго збільшує статутний капітал до 5,38 млрд грн

Банк Костянтина Жеваго збільшує статутний капітал до 5,38 млрд грн Фото: Депутат Верховної Ради та бізнесмен, Костянтин Жеваго

Рішення схвалено на позачергових зборах акціонерів банку "Фінанси та Кредит"

Банк "Фінанси та Кредит" збільшує статутний капітал на 1,972 млрд грн. Таке рішення було прийнято на позачергових зборах акціонерів банку, повідомляє прес-служба фінустанови.

Збільшення капіталу пройде шляхом приватного розміщення додаткових акцій номінальною вартістю 0,5 грн в кількості 3,944 млрд шт. В результаті, статутний капітал банку зросте до 5,388 млрд грн.

У першому півріччі банк вже збільшував статутний капітал на 22% або на 616,4 млн грн - до 3,416 млрд грн.

За даними прес-служби, на позачергових зборах було також розглянуто питання про пайову участь акціонерів в майбутній емісії та строки розміщення акцій. Так акціонери з першочерговим правом на купівлю акцій, а це ТОВ "Асканія" (45,92% акцій) та ПАТ "F&C Realty" (41,58%) зможуть взяти участь у процесі з 6 по 27 липня 2015 р.

З 28 липня по 7 серпня 2015 р. своїм правом на покупку акцій банку зможуть скористатися інші акціонери. Зокрема, Bloomshine Limited (UK) - компанія, з керівництвом якої укладено домовленість про конвертацію частини субординованого боргу до статутного капіталу першого рівня банку "Фінанси та Кредит".

За даними НБУ на 1 січня 2015 р., банк входить у першу групу банків за розміром активів. Основним бенефіціаром "Фінанси та Кредит" є позафракційний депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго.