ua en ru

Банк Індії підвищив ключову процентну ставку

Резервний банк Індії несподівано для всіх учасників ринку підвищив ключову процентну ставку , причому зробив це вперше з 2011 р , повідомляє " Росія 24".

Ставка була підвищена всього на 0,25 %, але сам факт вже означає резолюція нового керівника Банку Індії. Нагадаємо, що у вересні посаду глави Центробанку зайняв Рагурам Раджан .

У заяві Банку Індії говориться: "Зниження інфляції до більш прийнятних рівнів вимагає негайного підвищення ставки на 25 базисних пунктів".

Фондовий індекс Індії Sensex втратив втрачає 2,1 % - найгірший показник в Азії сьогодні.

Індійська економіка переживає не найкращі часи, страждаючи в першу чергу від дефіциту платіжного балансу . Це в свою чергу викликає серйозне ослаблення валюти та інфляцію.

У середу Індія підвищила мита на імпорт золотих прикрас з 10% до 15%. Ці заходи спрямовані на захист місцевої ювелірної промисловості, щоб тим самим скоротити дефіцит поточного рахунку.

Для злитків імпортне мито була залишена без змін на рівні 10 %. Таким чином, якщо ціна на імпортні прикраси буде вище, ніж на імпортні зливки, свідомий споживач купуватиме вироби внутрішнього виробництва.