ua en ru

Банк HSBC витратить на викуп акцій у своїх акціонерів ще 2 млрд доларів

Банк HSBC витратить на викуп акцій у своїх акціонерів ще 2 млрд доларів Фото: HSBC (hsbc.com)

Провести викуп планується протягом другого півріччя 2017 року

Фінансовий конгломерат HSBC Holdings прийняв рішення викупити у акціонерів банку акції на 2 млрд доларів на тлі різкого збільшення чистого прибутку банку. Про це повідомляє прес-служба HSBC.

"У нас була відмінна перша половина 2017 року, яка відображає зміни, які ми внесли з моменту нашого оновлення для інвесторів в 2015 році, і сили нашої конкурентної позиції. Наші 3 основних глобальних бізнеси показали хороші результати, збільшивши прибуток до оподаткування і збільшивши частку ринку в багатьох продуктах, які є центральними в нашій стратегії. Ми залишаємося на шляху до завершення більшості наших стратегічних дій до кінця року", - заявив головний виконавчий директор банку HSBC Стюарт Гуллівер.

Згідно з інформацією прес-служби, починаючи з середини 2016 року HSBC в кілька прийомів вже викупив у своїх акціонерів папери на 3,5 млрд доларів.

Наголошується, що рішення про викуп акцій було прийнято радою директорів на тлі різкого збільшення чистого прибутку банку. У другому кварталі 2017 року вона склала 3,87 млрд доларів, що на 57% перевищує показник за аналогічний період 2016 року (2,47 млрд доларів).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Deutsche Bank може заплатити 170 млн доларів компенсації інвесторам за маніпулювання міжбанківської процентної ставкою (EURIBOR).