ua en ru

Банк "Фінанси та Кредит" конвертує субборг в капітал

Банк "Фінанси та Кредит" конвертує субборг в капітал Фото: Банк "Фінанси та Кредит"

Рішення було прийнято в рамках плану докапіталізації банку

Банк "Фінанси та Кредит" домовився з власниками субординованого боргу про конвертації його в капітал за рахунок додаткової емісії на суму близько 70 млн дол. Про це повідомляє прес-служба банку.

"Рішення було прийнято в рамках плану докапіталізації банку і обумовлено послідовністю політики акціонерів щодо збільшення статутного капіталу банку", - в повідомленні наводять слова в. о. голови правління банку Віктора Голуба.

За даними прес-служби "Фінанси і Кредит", в першому кварталі цього року капітал банку вже збільшився на 22% (на 616,4 млн грн) - до 3,416 млрд грн. Також в повідомленні говориться, що 29 травня 2015 р. відбудуться позачергові збори акціонерів банку, на якому буде розглядатися питання про нове збільшення статутного капіталу.

Нагадаємо, банк "Фінанси та кредит" закінчив I квартал 2015 р. зі збитками в 715 млн 777 тис. грн. Про це йдеться в даних квартальної звітності, опублікованій банком. За даними НБУ на 1 січня 2015 р., банк входить у першу групу банків за розміром активів. Основним бенефіціаром "Фінанси та Кредит" є позафракційний депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго.