ua en ru

Банк Англії сумнівається в необхідності розширення QE

На думку старшого економіста Банку Англії Дейла, на поточний момент розширення програми кількісного стимулювання економіки Великобританії у відповідь на ослаблення макроекономічних показників, є недоречним.

Як повідомляє видання The Sunday Times, економіст зазначив, що поточні темпи зростання пропозиції та попиту залишаються на низькому рівні, і накачування великого обсягу ліквідності в економіку країни в цьому разі може виявитися невірним рішенням, відзначають аналітики кращого проекту навчання форекс 2009-2012рр. - Академії Masterforex-V.

За словами Дейла, за останні 2-3 роки британська економіка характеризується слабким темпом зростання пропозиції та попиту, про що свідчать низькі показники продуктивності. Деякі аналітики вважають, що для вирішення цієї проблеми достатньо лише спрямувати в економіку країни більше коштів за рахунок розширення програми стимулювання, однак якщо слабке зростання показників ВВП буде пов'язаний з низькими темпами збільшення пропозиції, то такий метод навряд чи буде ефективним, пише «Біржовий лідер» в розділі Курс фунта.

Крім того, економіст Банку Англії відзначив, що посилюється європейська боргова криза може чинити тиск на перспективи економіки Великобританії протягом найближчих кількох років.