ua en ru

Балчун подав у відставку з поста глави "Укрзалізниці"

Балчун подав у відставку з поста глави "Укрзалізниці" Фото: Войцех Балчун (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

Глава "Укрзалізниці" подав у відставку через особисті обставини

Голова ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун подав у відставку за особистими обставинами. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу висловити вдячність за проведену роботу Войцеху Бальчуну, який за особистими обставинами змушений залишити посаду керівника "Укрзалізниці", - заявив Гройсман.

Так, сьогодні на засіданні Кабінет Міністрів призначить тимчасово виконуючого обов'язки керівника "Укрзалізниці".

"Сьогодні ми розглянемо призначення тимчасово виконуючого обов'язки нового керівника "Укрзалізниці", але я хочу підкреслити, тимчасово виконуючого обов'язки. Ми відразу повинні оголосити новий конкурс на пошук кращого кандидата на управління", - додав прем'єр.

За його словами, уряд розгляне пропозицію призначити тимчасовим керівником першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова. У свою чергу, Войцех Балчун може залишитися на посаді радника голови "Укрзалізниці" і виконувати функції міжнародної координації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву міністра інфраструктури Володимира Омеляна, що Войцех Балчун повинен надати повний звіт про свою діяльність на посаді голови "Укрзалізниці", а потім зустрітися з правоохоронними органами для пояснення, чому він допустив корупцію в "Укрзалізниці".