ua en ru

Балчун анонсував укладення контракту з General Electric

Балчун анонсував укладення контракту з General Electric Фото: Войцех Балчун (kmu.gov.ua)

Сторони підпишуть контракт на виробництво дизельних локомотивів

ПАТ "Укрзалізниця" підпише контракт з американською корпорацією General Electric на модернізацію існуючих та виробництво нових дизельних локомотивів. Про це повідомив глава УЗ Войцех Балчун, передає прес-служба "Укрзалізниці".

Повідомляється, що сьогодні Балчун і генеральний менеджер GE Transportation у країнах СНД, Європи, Близького Сходу і Північної Африки Гокхан Байхан підписали відповідний лист про наміри.

"Стратегічне партнерство зі світовим лідером дозволить "Укрзалізниці" впевнено прогнозувати ситуацію зі станом локомотивів, мати гарантії якості модернізації і передові цифрові технології в побудові нових", - заявив Балчун.

Також повідомляється, що перший контракт для оновлення локомотивного парку УЗ підпишуть у вересні 2017 року. Співпрацювати з General Electric з виробництва та модернізації тепловозів планується протягом наступних десяти років. Американська сторона для локалізації виробництва локомотивів в Україні визначить базу серед українських підприємств.

Нагадаємо, в минулому році General Electric підписала меморандуми про співпрацю з "Антонов" і "Укрзалізницею".

"Це не тільки співпраця з компанією-світовим лідером, це і співпраця з українським виробником", - зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян.