ua en ru

ОПОРА опублікувала статистику щодо балансу сил в комітетах Ради

ОПОРА опублікувала статистику щодо балансу сил в комітетах Ради Фото: Верховна Рада

Через переформатування коаліції змінився баланс сил в комітетах ВР

У парламентських комітетах Верховної Ради (ВР) України змінився баланс сил за переформатування коаліції. Про це повідомляє прес-служба громадянської мережі ОПОРА.

Як наголошується, аналіз персонального складу парламентських комітетів свідчить, що коаліція "Європейська Україна", до якої станом на червень 2016 року входить фактично дві політичні сили (БПП і "Народний фронт") та окремі позафракційні депутати, має більшість у 19 комітетах.


Разом з тим у Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин одноосібну більшість мають представники БПП, 16 з 29 членів Комітету є представниками пропрезидентської фракції.

Ще в одному комітеті розподіл сил між більшістю і опозицією однакову. Опозиційні політичні сили не мають більшість в одному комітеті.

Повідомляється, що в опозиції одночасно знаходяться "Опозиційний блок", який в основному складається з екс-депутатів "Партії регіонів", а також "Об'єднання "Самопоміч", ВО "Батьківщина", Радикальна партія, які тривалий час перебували в коаліції і підтримують євроінтеграційний курс України.

Як наголошується, коли коаліція "Європейська Україна" мала у своєму складі п'ять фракцій (БПП, "Народний фронт", "Об'єднання "Самопоміч", ВО "Батьківщина", Радикальна партія) і налічувала 302 народних депутата, вона утворювала більшість у всіх 27 парламентських комітетах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікер ВР Парубій підписав законопроект про зміни до Конституції в частині правосуддя.