ua en ru

У Балаклії завершують відновлювальні роботи після вибухів боєприпасів

У Балаклії завершують відновлювальні роботи після вибухів боєприпасів Фото: Балаклія (kharkivoda.gov.ua)

Підрядникам вже заплатили понад 50 млн зі 100 млн гривень, виділених державою

У Балаклії Харківської області, де у березні на військовому арсеналі виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, відновлювальні роботи вийшли на завершальну стадію. Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Шахненко.

"Штаб у Балаклії, міська рада, усі профільні структурні підрозділи ХОДА працюють у посиленому режимі. На сьогодні в 97% багатоквартирних будинків, пошкоджених в результаті вибухів на складах Міноборони, замінено покрівлі, 98% - встановлені вікна. На 80% зроблені внутрішні відкоси, майже на 70% виконані роботи з установки вхідних дверей", - розповів Шахненко.

Він додав, що підрядникам вже заплатили понад 50 млн зі 100 млн, виділених державою.

"За роботами на кожному будинку здійснюється технічний нагляд, за кожним будинком закріплені місцеві активісти, депутати, працівники райадміністрації, міськради. Зараз ми дуже активно перевіряємо якість виконаних робіт і правильність оформлення документації", - повідомив Шахненко.

Він також розповів, що 27 сімей, будинки яких були повністю зруйновані в результаті НП, забезпечать житлом.

"Практично всі квартири дібрані, тривають переговори з мешканцями. Я думаю, що до кінця серпня ми забезпечимо людей квартирами", - сказав заступник керівника області.

Він зазначив, що протягом півтора місяця ще будуть вестися відновлювальні роботи у 5 багатоквартирних будинках, оскільки будівлі потребують повної заміни зовнішніх стін, зміцнення, посилення фундаменту, встановлення нових каркасів.

Нагадаємо, через пожежу на військовому арсеналі в Балаклії Україна втратила боєприпасів на 1 млрд доларів.