ua en ru

Ця бактерія вбиває щорічно 150 тисяч немовлят: ВООЗ закликала розробити вакцину

Ця бактерія вбиває щорічно 150 тисяч немовлят: ВООЗ закликала розробити вакцину Фото: ВООЗ закликала розробити вакцину від бактерії, яка щорічно вбиває 150 тисяч немовлят (GettyImages)

ВООЗ виступила із закликом розробити вакцину проти бактеріальної інфекції, від якої щорічно вмирають 150 000 немовлят. Реєструються випадки внутрішньоутробні смерті.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт ВООЗ.

Згідно зі звітом організації ООН і Лондонської школи гігієни і тропічної медицини (LSHTM), стрептококи групи B (GBS), що викликають сепсис і менінгіт, представляють собою набагато більшу проблему для здоров'я, ніж вважалося раніше.

У звіті говориться, що цей тип бактерій є причиною 500 000 передчасних пологів на рік і багатьох незворотних захворювань. Документ підтверджує масштаби цього явища - близько 100 000 померлих немовлят і 50 000 мертвонароджень щорічно, вказуючи при цьому, що в зборі даних є неточності і що фактичне число жертв може бути більше.

"Це нове дослідження показує, що стрептококи групи B являють собою недооцінену загрозу для виживання і благополуччя новонароджених, що надає руйнівний вплив на безліч сімей по всьому світу", - розповів Філіп Ламбах, експерт ВООЗ з імунізації населення.

Професор Джой Лоун з LSHTM підкреслила, що вакцина може врятувати сотні тисяч життів, і висловила жаль з приводу того, що незважаючи на те, що розробка вакцини йде вже 30 років, прогресу в даному питанні як не було, так і немає.