ua en ru

Бахматюк звинуватив Ситника в неправдивих твердженнях і маніпуляціях

Бахматюк звинуватив Ситника в неправдивих твердженнях і маніпуляціях Фото: Олег Бахматюк (прес-служба)
Автор: РБК-Украина

Бізнесмен Олег Бахматюк назвав неправдивими і маніпулятивними заяви директора НАБУ Артема Ситника про те, що відмова в його екстрадиції на запит бюро руйнує міжнародне співробітництво.

Про це Бахматюк повідомив на офіційному сайті "Укрлендфармінг".

За словами бізнесмена, НАБУ боїться його допитувати у справі проти колишнього в.о. голови НБУ Олександра Писарука, адже вона розвалюється.

Як відомо, в рамках цієї справи НАБУ намагалося отримати дозвіл на екстрадицію Бахматюка, але отримало відмову від Інтерполу і Офісу генпрокурора.

"Ситник вчергове намагається примітивними маніпуляціями прикрити повний розвал справи проти колишнього в.о. голови НБУ Олександра Писарука і мене. По-перше, я не перебуваю в міжнародному розшуку. Я не переховувався і не переховуюсь від слідства. В Австрії я знаходився на офіційних підставах ще до початку переслідування з боку НАБУ, на тих самих законних підставах знаходжусь і зараз. Про своє місцеперебування офіційно повідомив НАБУ та інші українські слідчі органи ще на початку слідства. Цю інформацію підтвердили і правоохоронні органи Австрії", - заявив бізнесмен.

Також Бахматюк у відповідь на звинувачення у нібито зриві міжнародної співпраці через відмову в екстрадиції, зазначив, що Офіс генпрокурора, і представництво Інтерполу заявили про те, що НАБУ не має права вимагати вказаних процесуальних дій саме тому, це суперечить угодам про міжнародне співробітництво.

"Саме дії НАБУ це міжнародне співробітництво і руйнують, а не Інтерпол, прокуратура чи бізнесмен Бахматюк. Я вчергове закликаю НАБУ в законний спосіб мене допитати. Але вони жодного разу не намагались це зробити за попередні 14 місяців, і навряд чи це входить в їх інтереси і зараз", - пише Олег Бахматюк.

Як приклад, бізнесмен також повідомив, що того ж Писарука НАБУ допитало лише один раз і більше не цікавилось його свідченнями.

"Адже і мої свідчення, і свідчення Писарука лише підтвердять висновки Фонду гарантування вкладів, заяви НБУ і висновки експертиз про те, що обвинувачення НАБУ не вартують і виїденого яйця”, - переконаний бізнесмен.

Нагадаємо, справа НАБУ проти Писарука і Бахматюка стосується отримання рефінансування від НБУ VAB Банком. Офіційні висновки експертиз, висновки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та заяви НБУ спростовують звинувачення, заявлені НАБУ у цій справі.