ua en ru

Б.Обама провів відеоконференцію в YouTube.

Президент США Барак Обама став першим президентом, який влаштував відеоконференцію на власному каналі в YouTube, - повідомляє Associated Press.

За словами представників Білого дому, такий крок аргументований необхідністю робити більш інтерактивним спілкування американського уряду з громадськістю. Б.Обама провів в Інтернеті близько 40 хв., знаходячись в Білому домі, і встиг відповісти всього на малу частину із понад 11 тис. поставлених йому питань.

Повідомляється, що тематика питань що задавалися президентові зачіпали такі області, як охорона здоров'я, підтримка малого бізнесу, податкове законодавство, а також закриття в'язниці на військовій базі Гуантанамо на острові Куба, і багато інших. Після завершення інтерв'ю Б.Обама виразив надію частіше проводити подібні "зустрічі" з населенням.

Окрім американського президента, власні канали в YouTube вже мають королева Великобританії Єлизавета II, уряд США, ЄС і багато інших політичних організацій і діячі, включаючи і президента РФ Дмитра Медведєва. Проте подібних прикладів спілкування з користувачами у світових лідерів ще не було.