ua en ru

Б.Обама скасував свій візит до Польщі на похорон Л.Качинського.

Президент США Барак Обама скасував свій візит до Польщі на похорон загиблого 10 квітня польського лідера Леха Качиньського, який відбудеться 18 квітня поточного року в Кракові. Як повідомили представники Білого дому, причина прийняття такого рішення - у високій небезпеці польотів над Європою, яку накрила хмара вулканічного пилу від вулкана в Ісландії, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Раніше повідомлялося, що візит американського президента триватиме лише кілька годин, після чого Б.Обама відбуде назад у Вашингтон.
Сьогодні в Польщі проходять панахиди по 96 жертвам авіакатастрофи, що сталася під Смоленськом 10 квітня 2010 р. По всій країні в 08:56 за місцевим часом (9:56 за київським часом) завили сирени в пам'ять про загиблих і задзвонили дзвони на всіх костьолах. У 12:00 за місцевим часом (13:00 за київським часом) у Варшаві на центральній площі Пілсудського розпочалося прощання з жертвами авіакатастрофи та панахида за ним.
Президентське подружжя буде поховане в кафедральному соборі королівського замку Вавель у Кракові. Сьогодні тут ударив найбільший в Польщі дзвін "Зігмунт", який звучить лише з приводу найважчих або урочистих подій в історії Польщі.