ua en ru

Б.Обама: США не відмовляються від своїх зобов'язань перед Ізраїлем, але сторони близькосхідного конфлікту повинні домовитися

США не відмовляються від своїх зобов'язань перед Ізраїлем, а прагнення Вашингтона забезпечувати безпеку ізраїльської землі непорушно. Про це повідомив Президент США Барак Обама, виступаючи на щорічній конференції Комітету з американо-ізраїльських суспільних відносин. Він зазначив, що все це відбувається, незважаючи на те, що сторони можуть іноді бути не згодні одна з одною, "як це нерідко відбувається між друзями", передає телеканал РБК з посиланням на Fox news.

"Ми суворо дотримуємося думки, що Ізраїль повинен існувати, як захищений дім для єврейського народу", - заявив голова Білого дому. Він уточнив, що "сильний і такий, що відчуває себе в безпеці, Ізраїль відповідає національним інтересам США".

Тим не менш, Б.Обама не став відмовлятися від свого бачення шляхів вирішення близькосхідного конфлікту, викладеного трьома днями раніше.

"Ізраїльтянам і палестинцям необхідно дійти згоди щодо того, в чому кордон між двома державами буде відрізнятися від кордону 1967 р.".

Нагадаємо, офіційний Єрусалим негативно сприйняв заяву Б.Обами про необхідність повернутися до кордонів 1967 р.