ua en ru

Б.Обама офіційно оголосив про призначення Т.Донілона своїм радником з національної безпеки

Президент США Барак Обама офіційно оголосив про призначення Тома Донілона своїм радником з національної безпеки. На цій посаді він змінить відставного генерала морської піхоти США Джеймса Джонса, про відхід якого було оголошено напередодні. Про це повідомляє France24.

Представники адміністрації президента напередодні ввечері на умовах анонімності повідомили про відставку Дж.Джонса, проте ця інформація не відразу була офіційно підтверджена.

55-річний Т.Донілон довгий час був юрисконсультом, що надає послуги крупним американським компаніям. Він також близький до нинішнього віце-президента США Джо Байдену - брат Т.Донілона Майкл працює радником цього політика. Якийсь час назад Т.Донілона вважали супротивником розвитку бойових дій в Афганістані.

В цілому, як зазначають експерти, дана новина не стала несподіванкою. Генерал Дж.Джонс пішов у відставку з корпусу морської піхоти 1 лютого 2007 р. після 40-річної військової служби, але залишився залученим в питання національної безпеки. Раніше він заявляв, що бажає залишити пост радника президента США з національної безпеки протягом двох років.