ua en ru

Б.Колесніков: Необхідно провести інвентаризацію і модернізацію житла, а старі панельні будинки до п'яти поверхів знести

У комунальній сфері України необхідно провести інвентаризацію і модернізацію житла, а старі панельні будинки до п'яти поверхів знести, заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков.

"Що потрібно зробити в комунальній сфері? Потрібно провести інвентаризацію житлового фонду. Що стосується будинків від 50 років і старше, особливо побудованих методом панельного житлового будівництва, до п'яти поверхів, то вони підлягають розбору, тому що модернізувати їх не має ніякого сенсу", - заявив віце-прем'єр.
Він упевнений, що у владної команди вистачить політичної волі, щоб провести переобладнання житлового фонду.
"Всі українські будинки, які після інвентаризації не будуть знесені, мають бути переобладнані. Наприклад, модель вентильованого фасаду, з повною заміною вікон, з котельною на даху будинку дає подвійну економію газу. Для такого переобладнання потрібно брати довгострокові кредити, привертати приватний капітал. У нас вистачить політичної волі, щоб це зробити", - заявив Б.Колесніков.
При цьому на питання про те, чи можливе скасування ПДВ на ввезення закордонного енергозбережного обладнання, він відповів негативно. "А що тоді буде з українським виробництвом?!", - поставив риторичне питання Б.Колесніков.