ua en ru

Б.Колесніков добиватиметься притягнення до відповідальності високопосадовців із ГПУ та МВС

Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков заявив, що добиватиметься притягнення до відповідальності високопосадовців із Генеральної прокуратури України (ГПУ) та Міністерства внутрішніх ВС України, які в 2005 р. були причетні до незаконного кримінального переслідування його особи. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пройшло вже багато часу, і питання в тому, чому ніхто не притягнутий до відповідальності з керівництва ГПУ, самого вищого, і МВС. Всі ці генерали і прокурори, раз вони ухвалювали таке рішення (про порушення кримінальної справи щодо Б.Колеснікова)... добиватися будемо", - заявив Б.Колесніков.

Також він зазначив, що, незважаючи на відповідне рішення Верховного суду України, МВС до сьогодні не вибачилося за його кримінальне переслідування. "Ще не вибачилися, але міністерство це рано, чи пізно зробить. Але для мене принципово важливо було, щоб це зробив Юрій Луценко. Ю.Луценко вибачився, але не по телебаченню", - наголосив Б.Колесніков.

Нагадаємо, що в 2005 р. тодішнє керівництво МВС і ГПУ порушило кримінальну справу проти Б.Колеснікова за нібито вимагання ним акцій донецького торгівельного центру "Білий лебідь". У 2005 р. Б.Колесніков деякий час знаходився під вартою в СІЗО м. Києва. Однак кілька років тому справа була закрита в судовому порядку, а весною 2010 р. ВСУ зобов'язав МВС публічно вибачитися перед ним за незаконне кримінальне переслідування.