ua en ru

Азіатські фондові ринки зросли за тиждень

Азіатські фондові ринки зросли за тиждень за підтримки валютних курсів і місцевих новин

Азіатські фондові ринки зросли за тиждень за підтримки валютних курсів і місцевих новин, передає Reuters.

Японський індекс Nikkei виріс на 0,2% до максимального рівня з липня 2007 року і піднявся на 2,6% за тиждень. Акції орієнтованих на експорт компаній подорожчали: Nissan Motor Co Ltd на 1,3%, Panasonic на 0,6%, а Fanuc Corp. на 1,2%.

Південнокорейський індекс Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) не змінився за підсумками торгів у п'ятницю. Подешевшали раніше акції нафтопереробника S-Oil подорожчали на 5,8%.

Індекс Гонконгської фондової біржі Hang Seng підвищився на 0,7 %, а індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу - на 1 відсоток. За тиждень індекси додали 0,1 та 4,1 %, відповідно. З найбільш активно торгованих акцій, Bank Of China знизилися на 0,7 %, а China Construction Bank - зросли на 3 %.

Інвестори в Шанхаї купили гонконгських акцій на 1,43 мільярда юанів при денній квотою в 10,5 мільярда юанів, що стало рекордом з моменту відкриття торгового майданчика, що об'єднала біржі Шанхаю і Гонконгу, 17 листопада.

Індекс шанхайської біржі Shanghai Composite додав 1,4 % у п'ятницю і 9,5 % за тиждень, що стало кращим результатом з лютого 2009 року. Акції банків подорожчали: Bank of China на 4,5 %, Agricultural Bank of China на 8,9 % і Minsheng Bank на 1,1 %.

Більшість економістів не сумніваються, що Центробанк Китаю введе додаткові стимулюючі заходи, включаючи зниження процентних ставок і вимог до резервів комерційних банків.

Інвестори в Гонконзі купили китайських акцій на 2,57 мільярда юанів при денній квотою в 13 мільярдів.

Нагадаємо, 2 грудня азіатські фондові ринки зросли під впливом місцевих новин.