ua en ru

Азербайджан ввів кримінальну відповідальність за образу президента в інтернеті

Азербайджан ввів кримінальну відповідальність за образу президента в інтернеті Фото: президент Азербайджану Ільхам Алієв

Сьогодні був прийнятий відповідний законопроект

В Азербайджані для осіб, які ганьблять і принижують честь і гідність президента країни в інтернет-ресурсах, введена кримінальна відповідальність. Про це повідомляє місцеве інформаційне агентство Trend.

Так, зазначена стаття міститься в законопроекті "Про внесення змін до Кримінального кодексу Азербайджану", прийнятому на пленарному засіданні Міллі Меджлісу у вівторок, 29 листопада.

Так, законом передбачається штраф від 500 до 1000 манатів (один манат - 14, 9 гривні) або покарання до двох років виправних робіт або позбавлення волі на цей же термін.

Відзначається, що в чинному варіанті кодексу штраф застосовується за паплюження і приниження честі і гідності глави Азербайджану тільки в ЗМІ і публічних виступах.

Підкреслюється, що за наклеп і образи під підставними іменами і в фальшивих профілях в інтернет-ресурсах передбачаються штрафи в сумі від 1000 до 1500 манатів або залучення до громадських робіт на термін від 360 до 480 годин, або до виправних робіт строком до двох років, або ж позбавлення волі на строк до одного року.

Нагадаємо, в Азербайджані будуть заарештовувати батьків, які використовують фізичну силу при вихованні своїх дітей у віці до 14 років.