ua en ru

Азаров: Законопроект про вищу освіту, розроблений робочою групою, поки не може замінити урядовий

Прем'єр-міністр України Микола Азаров упевнений, що розроблений робочою групою законопроект про вищу освіту є "досить сирим", і їм поки не можна замінити на сьогоднішній день законопроект, представлений раніше урядом. Про це він заявив в ході зустрічі керівників вузів, профспілок, представників студентських організацій, присвячених обговоренню законопроекту про освіту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Учора мені робоча група у складі Михайла Захаровича Згурівського та Луцького Максима Георгійовича досить докладно розповіли про ту роботу, яка була з доопрацювання закону. По суті, якщо чесно говорити, вийшов новий закон ... Коли ми його стали детально обговорювати, стало ясно, що він досить сирий .., щоб можна було сказати: добре, ми цей забираємо, і ось вам на заміну. У такому вигляді, в якому він був вчора мені представлений, його не можна винести навіть на засідання уряду", - сказав Азаров.

У той же час, він підкреслив, що закон про освіту в Україні - це "одне з глобальних питань", і тому він повинен прийматися з максимальною обережністю, оптимальної виваженістю і обговоренням суспільством.

24 січня 2012 р. прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив створити оперативну групу з доопрацювання закону про вищу освіту, головою якої призначив в. о. ректора НТУ "КПІ" Михайла Згурівського.

Відповідний законопроект № 9955 "Про вищу освіту" був внесений до Верховної Ради України (ВР) 28 грудня 2011 р.