ua en ru

Азаров виступає за ліквідацію університетів без достатньої матеріальної бази та якісних викладачів

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає за необхідне ліквідувати в українському законодавстві норми, що дозволяють створення університетів, які не мають необхідної матеріальної навчальної бази, і розташовані в будівлях колишніх дитячих садів. Про це він заявив на сьогоднішній зустрічі з керівниками українських вузів, студентами та керівництвом робочої групи, передає кореспондент РБК-України.

"Я якийсь час проїжджаю по одному району Києва і читаю красиву вивіску: національний університет чогось, чогось. Дитячий садок, приміщення колишнього дитячого садка і там навіть ще стоять різні гірки. Я дивуюся як може бути національний університет високих матерій без абсолютно якої б то не було лабораторної бази, наукової бази, дослідницької бази. 100%-але переконаний, що і професорсько-преподавательсткій склад там ..., але ж видає дипломи. Тому тут - свобода, демократія, все це дуже добре, але жорсткі вимоги повинні бути пред'явлені до ДАК (Державної акредитаційної комісії ", - сказав прем'єр і додав:" Нам треба в законі виключити можливість появи таких університетів ".

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров надав робочій групі, що займається удосконалення проекту закону про вищу освіту два тижні на його доопрацювання, після чого уряд відкличе з парламенту розкритикований студентами законопроект і внесе замість нього новий.