ua en ru

Азаров: Українаі не буде йти на поступки при перегляді домовленостей з РФ щодо ціни на газ

У України немає необхідності йти на поступки Росії в питанні перегляду ціни на газ. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив в ефірі Першого національного каналу.
Коментуючи підсумки свого візиту до Москви, Азаров зазначив, що "прем'єр міністр Росії вперше публічно визнав, що контракт (за ціною на газ) необхідно переглядати... У нас немає необхідності йти на поступки. У нас є час, щоб спокійно переглянути контракт".
Азаров також підкреслив, що Україна також буде продовжувати проекти, що дозволяють диверсифікувати поставки енергоносіїв. Зокрема, це стосується будівництва терміналу для зрідженого газу. За словами Азарова, Україна отримала від Азербайджану гарантії, що стосуються постачань зрідженого газу на термінал. Прем'єр-міністр підкреслив, що "через рік ми приступимо до будівництва терміналу".
Прем'єр-міністр заявив, що Україна приділяє велику увагу питанням видобутку сланцевого газу: "На протязі п'яти років ми отримаємо можливість добувати сланцевий газ на своїй території".