ua en ru

Азаров: Україна може збільшити до 2015 р. надходження від експорту ІТ-продукції до 8 млрд дол

Україна може збільшити до 2015 року надходження від експорту програмного забезпечення до 8 млрд дол. Про це заявив у п'ятницю прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з громадськими об'єднаннями, на якій обговорювалися питання підвищення інноваційності економіки та створення інтелектуального кадрового резерву, повідомляє прес-служба уряду.

Глава уряду нагадав, що у четвер парламент прийняв у першому читанні законопроект, який передбачає запровадження економічного експерименту й створення сприятливих умов для розвитку ІТ-індустрії.

"Цей закон надзвичайно важливий. Він запроваджує податок на прибуток ІТ-підприємств на рівні всього 16%, запроваджує єдиний соціальний внесок та передбачає звільнення ІТ-компаній від сплати ПДВ. Найголовніша мета цього експерименту, розрахованого на п'ять років, - щорічне збільшення кількості зайнятих у цій сфері на 20% - з тим, щоб за п'ять років вдвічі збільшити кількість працюючих у сфері ІТ-індустрії та підняти до 2015 року рівень експорту програмної продукції на рівень приблизно 8 мільярдів доларів. Це нам під силу", - зазначив Микола Азаров.

Він висловив переконання, що після Нового року парламент в цілому прийме цей закон.