ua en ru

Азаров: Ступінь зношеності основних фондів України - 60%

Ступінь зношеності української промисловості - 60%, і лише близько 35% українців підприємств є модернізованими. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю українським телеканалам.

"Ступінь зношеності основних фондів - 60%. Тобто 60% нашої промисловості можна відправити на металобрухт і тільки 35% наших фондів є модернізованими. У той час як підприємства високотехнологічних країн зношені всього на 25%. Тобто 75% - це модернізовані підприємства", - заявив Азаров.

Тому, за його словами,Україна має намір витратити кредитні кошти Россі на модернізацію підприємств.

"Під прикриттям цього валютного резерву ми повинні запустити програму модернізації економіки. У нас вже є програма... . Ви хочете конкурувати в ЄС - тоді модернізуйте підприємство. У банків з'явитися ресурс, під прикриттям якого можна буде виділяти кредити на модернізацію економіки... Кредит піде на підтримку банківської системи, а банки через свої механізми будуть кредитувати, в тому числі й приватних підприємців", - заявив Азаров.

У той же час, прем'єр зазначив, що перший російський транш піде на покриття боргів із зарплати та соціальних виплат.

"Звичайно, перший транш, який прийшов на 3 млрд дол. - це транш, щоб вирішити соціальні проблеми, які у нас склалися до кінця року. Ось так склалися в економіці. І ми не випадково відклали підписання УА з ЄС", - зазначив Азаров.