ua en ru

Азаров вважає незаконним визнання окремими облрадами 8-9 травня днями скорботи за жертвами тоталітарного режиму

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає незаконним визнання окремими облрадами 8-9 травня днями скорботи за загиблими у Другій світовій війні та жертвами тоталітарного режиму. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

"Я вважаю, що обласні ради приймають абсолютно незаконні рішення. Більше того, аморальні рішення. Називати велике свято День Перемоги днем скорботи - це ображати пам'ять антифашистів, воїнів-союзників, які, по суті, дозволили, в тому числі, й цим депутатам користуватися світом і демократією", - заявив Азаров.

Крім того, за словами прем'єр-міністра, згідно з Конституцією існує порядок скасування незаконних рішень місцевих органів влади.

"Цей порядок діятиме, і, безумовно, у влади достатньо можливостей захистити Конституцію і законодавство України", - зазначив Азаров.

Нагадаємо, сьогодні Івано-Франківська міська рада визнано 8 травня днем жалоби за загиблими у Другій світовій війні. Раніше Львівська міська рада оголосила 8-9 травня днями скорботи за загиблими у Другій світовій війні та жертвами тоталітарного режиму.

Читайте також: Міська рада Івано-Франківська визнала 8 травня днем жалоби за загиблими у Другій світовій війні