ua en ru

Азаров проти повернення Конституції-2004

Екс-прем'єр-міністр України, голова Партії регіонів Микола Азаров виступає проти повернення до Конституції України 2004 р.

Екс-прем'єр-міністр України, голова Партії регіонів Микола Азаров виступає проти повернення до Конституції України 2004 р. Про це Азаров заявив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Ми зараз живемо за Конституцією 1996 р. Але був період, коли ми жили за Конституцією 2004 р. Коли була стабільність? Згадаймо: Президент видавав укази, а уряд їх не виконував. Уряд приймав рішення - Президент їх скасовував. Парламент приймав рішення - Президент їх не підписував. У цей же період відбувся незаконний розпуск Верховної Ради главою держави. Довелося проводити дострокові вибори", - заявив Азаров.

На його думку, багато в чому саме з цієї причини Україна належним чином не підготувалася до світової економічної кризи.

"Що отримали в результаті прості люди? Різке зниження життєвого рівня, втрату заощаджень, тривожну невизначеність щодо свого майбутнього і майбутнього країни. Навіть згадувати не хочеться", - зазначив екс-прем'єр.

За словами Азарова, питання соціально-економічної стабільності - ключове питання розвитку країни, і історія не знає прикладів, коли нестабільна держава була здатна швидко розвиватися.