ua en ru

Азаров прогнозує, що світові кризові процеси можуть торкнутися України

Прем'єр-міністр Микола Азаров прогнозує, що світові кризові процеси можуть торкнутися й України. Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"Якщо Франція і Німеччина домовилися про реформування зони євро, зачепить це Україну, для якої це третина експорту? Звичайно зачепить, і зараз ми можемо спрогнозувати так: якщо інфляція Великобританії досягла, промислова інфляція, досягла небачених раніше 6,4%, а Центробанк Об'єднаного королівства починає обгрунтовувати необхідність значної емісії фунта стерлінга, відобразиться це на міжнародних фінансових ринках? Безумовно, позначиться і т.д.", - сказав Азаров.
За його словами, це "нехороші новини" і Президент України Віктор Янукович доручив уряду забезпечити фінансову стабільність в Україні.
"Ми зобов'язані утримати дефіцит бюджету на наступний рік не більше 2,5% від ВВП. При цьому ми суттєво зменшимо частина вилучень з бюджету, щоб залишився більший фінансовий ресурс для розвитку економіки і розраховуємо за рахунок розвитку отримати 37 млрд грн додаткових доходів бюджету. Наш головний шанс протистояти кризі в тому, щоб не допустити розбалансування бюджету. Це відповідальність кожного члена уряду", - сказав прем'єр-міністр.