ua en ru

Азаров: Уряд України має намір втрутитися в ситуацію з порушенням дисципліни на вугільних шахтах

Уряд України має намір втрутитися в ситуацію з порушенням дисципліни на вугільних шахтах, що призводить до численних аварій. Про це на сьогоднішньому засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Безвідповідальність керівників вугільних підприємств, незадовільне технічне озброєння і відсутність об'єктивного контролю за безпекою підземних робіт змушує уряд втрутитися і нарешті розрубає цей гордіїв вузол. До сьогоднішнього засідання ми підготувалися досить серйозно - є висновки і пропозиції провідних експертів, є аналіз стану справ, визначені ризики і пропозиції щодо їх подолання. Розгляд такого чутливого питання - це початок масштабної і копіткої багатофакторної роботи", - сказав Азаров.
Він підкреслив, що "є речі, які можна виправити елементарним посиленням вимог та дисципліни, а також неминучістю покарання за порушення".
Азаров обурений тим фактом, що на ряді як державних, так і приватних вуглевидобувних підприємств, часто керівництво покриває порушників правил безпеки, що призводить до смертельного результату порушників на аваріях. Також він зазначив, що має місце факт залякування керівництвом шахт працівників підприємств, "щоб мовчали" про аварію.
"Я заявляю, що ми не пробачимо жодного такого випадку, захистимо кожну людину, яка виступає за правду і порядок", - сказав Азаров.
Він зазначив, що за його дорученням вже зараз Мінвуглепром ввів особливий режим посиленого контролю забезпечення безпечної експлуатації підприємств.
"До речі за порушення вимог цього наказу звільнено трьох директорів", - додав прем'єр.