ua en ru

Азаров: Уряд планує зменшити дефіцит держбюджету на 3,5 млрд грн

Уряд, продовжуючи політику фінансової стабільності, планує зменшити дефіцит держбюджету на 3,5 млрд грн. Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров. Він доручив Міністерству фінансів терміново розробити і затвердити всі необхідні нормативні акти для виконання зміненого бюджету.

"Бюджет підвищених соціальних стандартів, який на сьогоднішній день у нас є, повинен виконуватися автоматично", - сказав прем'єр-міністр.

Крім того, уряд планує передбачити 400 млн грн для реформування системи житлово-комунального господарства. "Впроваджена нова бюджетна програма реконструкції і будівництва систем централізованого водовідведення в обсязі 400 млн грн. Ці кошти будуть направлені на покращення стану каналізаційних мереж, колекторів, насосних станцій, очисних споруд, на підвищення ефективності і надійності систем життєзабезпечення", - заявив Азаров. За його словами, таке фінансування стане істотним внеском в екологічну безпеку і покращення стану здоров'я українських громадян.