ua en ru

Азаров доручив низці міністерств прискорити процес відновлення зайнятості населення

Прем'єр-міністр України Микола Азаров в ході засідання Кабінету міністрів доручив ряду міністерств прискорити процес відновлення зайнятості населення, передає кореспондент РБК-Україна.
"Нам необхідно максимально прискорити процес відновлення зайнятості населення. У більшості наших людей немає накопичень, які дозволяють якесь час перечекати. Тому створення нових робочих місць - ключове завдання нашої економічної політики", - заявив прем'єр.
Він зазначив, що проблему диспропорції - яку шукають роботу, і на яку є попит - необхідно вирішувати принципово і на довгу перспективу. Держава, роботодавці, експерти повинні сформувати прогноз попиту на трудові ресурси на 10-15 років вперед. Тоді освіта встигне забезпечити реальні запити економіки.
"Я доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству соціальної політики, Міністерству освіти і науки спільно з експертами, вченими розробити систему довгострокових прогнозів ринку праці і управління розвитком трудових ресурсів", - сказав Азаров.
Він підкреслив необхідність, невідкладність і актуальність цього завдання.
"Тим більше з урахуванням драматичної демографічної ситуації. Вже з наступного року ми повинні планувати економічне зростання на базі такої системи інакше ніяк. Якщо 300 тис. людей підуть на пенсію і лише 50 тис. прийдуть в економіку, то хто буде створювати економічне зростання?", - додав Азаров.
Також він доручив Мінсоцполітики спільно з Міністерством фінансів приділити більше уваги організації фінансування питання перекваліфікації та підвищення кваліфікації, "щоб незабаром дати роботу тим, хто її шукає".