ua en ru

Азаров доручив провести 10 жовтня нараду щодо ретрансляції програм телеканалу "ТВі"

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив голові Державного комітету телебачення та радіомовлення Олександру Курдіновичу вивчити питання ретрансляції програм телеканалу ТОВ ТРК "ТелеРадіоСвіт" ("ТВі") у кабельних мережах. З відповідним проханням глава уряду звернувся і до голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манжосова, передає прес-служба Кабміну.

Зокрема, повідомляється, що у зв'язку з тим, що в ЗМІ піднято тему проблемності подачі сигналу каналу "ТВі" в кабельних мережах деяких регіонів Микола Азаров доручив провести 10 жовтня нараду, на якій ґрунтовно розглянути це питання, враховуючи всі його аспекти.

"Зважаючи на передвиборчий період, це питання набуло широкого резонансу. Зокрема, поширюється інформація щодо використання суто господарських спорів для нібито тиску на опозиційний телеканал", - йдеться в повідомленні Кабміну.

Нагадаємо, що ДПІ у Солом'янському районі м. Києва 4 липня 2012 р. через Окружний адміністративний суд м. Києва було подано апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду, яким 12 вересня 2012 р. визнано правомірними дії ДПІ у Солом'янському районі м. Києва щодо застосування до ТОВ "Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт" штрафних санкцій за порушення податкового законодавства. Загальна сума, яку мало сплатити підприємство, складає 4,1 млн грн (3,3 млн грн ПДВ та 753 тис. грн. штрафних санкції). 24 вересня ТВі сплатив до держбюджету податковий борг у розмірі 4,1 млн грн.

До цього повідомлялося, що ДПС вилучила практично всі документи, що стосуються фінансово-господарської діяльності компанії за 4 роки. Вже після цього в прес-службі каналу заявили, що ТВі починає зникати з кабельних мереж.

Читайте також: Нацтелерадіо обіцяє за два тижні розібратися з ситуацією навколо телеканалу ТВі