ua en ru

Азаров доручив профільним міністерствам проаналізувати перспективні тенденції на ринку праці

Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав доручення Міністерству економічного розвитку та торгівлі, Міністерству соціальної політики, Міністерству освіти і науки, молоді та спорту зробити глибокий аналіз перспективних тенденцій на ринку праці. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Ми формуємо інформаційно-технологічну платформу, тому потреба у кадрах інформаційно-технологічної платформи буде тільки зростати. Я доручаю Міністерству економіки, Міністерству соціальної політики та Міністерству освіти і науки зробити глибокий аналіз разом з Національною академією наук щодо перспективних тенденцій на ринку праці і розробити проект балансів між демографічною ситуацією в Україні та розвитком економіки і запропонувати систему стимулів з боку держави, щоб наукові баланси утримувались", - сказав Азаров.

Також він зазначив, що необхідно визначити повний перелік професій та спеціальностей. "Ми маємо отримати повне і чітке уявлення про відповідне зростання економіки та про ситуацію на ринку праці на найближчі п'ять років. Я доручаю міністру освіти сформувати пропозиції переорієнтації системи освіти для реального сектору економіки. Якщо буде необхідно, то запропонувати інноваційні форми освіти", - зазначив прем'єр.

Він додав, що у школах необхідно відновити профорієнтацію та створити кадровий резерв для нової економіки. "У зв'язку з цим я доручаю міністру фінансів забезпечити реалізацію заходів у рамках цільових програм з розвитку профтехосвіти. Також доручаю міністру освіти створити звіт щодо ходу реалізації цих програм. Ми заслухаємо його на розширеному засіданні Кабінету міністрів".