ua en ru

Азаров доручив фінінспекції перевірити навчальні заклади щодо закупівлі дитячого харчування

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив фінансовій інспекції перевірити всі навчальні заклади України щодо закупівлі дитячого харчування, і за допомогою правоохоронних органів навести там порядок. Про це Азаров заявив на відкритті засідання Кабінету міністрів України.

Як зазначив прем'єр-міністр у вступному слові, в навчальні заклади Вінницької, Рівненської, Київської областей продукти харчування постачаються з націнкою у 45-60% від вартості, що є порушенням постанови уряду про граничний розмір торгової націнки.

"Чиновники проводять тендери за завищеними цінами. Наприклад, в Дніпровському районі Києва на 740 тис. грн завищено видатки на харчування дітей. Дарницьке та Печерське управління освіти безпідставно перерахували 1,7 млн грн постачальникам послуг з харчування", - зазначив Азаров.

За словами прем'єра, ініційовані урядом перевірки якості дитячого харчування тривають. "У Феодосії протягом всього 2011 р. ТОВ "ВКП Далі лтд" постачало до дитячих садків недоброякісні продукти, які не відповідають жодним стандартам. І до перевірки на вимогу громадян нікому ні в міській владі, ні в управлінні освіти не було до цього діла! І працюють всі чиновники до цієї пори. Я вважаю, що чиновники, причетні до цього, вже сьогодні мають вилетіти з крісел і відповідати за кримінальним законом", - заявив він.