ua en ru

Азаров відбув до Катару з офіційним візитом

Прем'єр-міністр України Микола Азаров відбув із дводенним офіційним візитом до Держави Катар. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Програмою візиту передбачено, що глава українського уряду ознайомиться з роботою компанії RasGas, зустрінеться з її керівництвом. Він також перегляне презентацію компанії Shell та зробить запис у книзі почесних гостей", - ідеться в повідомленні.

Увечері Азаров зустрінеться з міністром закордонних справ Держави Катар шейхом Хамадом бін Джасем Аль Тані. У їх присутності буде підписано низку двосторонніх документів, зокрема - меморандум про взаєморозуміння у сфері енергетики між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Міністерством енергетики та промисловості Катару; меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України та урядом Держави Катар про співробітництво в галузі освіти і наукових досліджень; меморандум про взаєморозуміння між Торгово-промисловою палатою України та Торгово-промисловою палатою Катару.

9 травня Прем'єр-міністр України зустрінеться з еміром Держави Катар Хамадом бін Халіфа Аль Тані. Азаров також проведе зустріч із керівниками провідних катарських компаній та дасть інтерв'ю кореспондентам супутникового каналу "Аль Джазіра".

У середу ввечері Азаров повернеться до Києва.

Нагадаємо, 6 квітня повідомлялося, що Держінвестпроект розпочав переговори з катарськими компаніями про постачання скрапленого газу.