ua en ru

Азаров: Потрібно посилити відповідальність чиновників на місцевому рівні за невиконання реформ

Відповідальність чиновників на місцевому рівні потрібно посилити за невиконання завдань Президента. Про це в ході засідання Комітету з економічних реформ заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Сьогоднішнє засідання комітету економічних реформ вкрай важливо... Ми повинні врахувати не стільки кількісні показники, а якість змін", - заявив прем'єр.

Азаров додав, що в 2012 р. уряду вдалося забезпечити поліпшення інвестиційного клімату, зниження податків і тиску на бізнес. Створені умови для роботи малого і середнього бізнесу, скорочено кількість документів в рамках надання адміністративних послуг. За оцінками прем'єра, Україна як ніколи наблизилася до встановлення цивілізованого ринку землі з прийняттям відповідних законів і створення електронного Земельного кадастру.
Проте, на його думку, не всі завдання, поставлені президентом в рамках здійснення Програми економічних реформ на 2010-2014 рр., вдалося виконати.

"Не всі регіони якісно і швидко забезпечують реалізацію реформ... Все це говорить про прорахунки і безвідповідальності людей, які реалізують наші завдання. Тому виникає необхідність посилення відповідальності за виконання реформ на місцевому рівні", - заявив прем'єр-міністр.

Азаров зазначив, що уряд підготував цілісний звіт щодо виконання реформ в 2012 році. І нові чиновники в уряді повинні будуть проаналізувати його, а також забезпечити виконання завдань, які не були виконані.
"Нові керівники повинні мати це на увазі. Треба прискорити роботу з моніторингу... Я запевняю Віктора Федоровича, що уряд докладе максимум зусиль для виконання поставлених завдань", - зазначив Азаров.

Читайте також: Пенсійна реформа неефективна, - Королевська.