ua en ru

Азаров: Необхідно визначитися з джерелами фінансування Пенсійного фонду

Співвідношення кількості працюючого населення з кількістю пенсіонерів в Україні примушує задуматися про джерела фінансування Пенсійного фонду. Про це на сьогоднішньому саміті міністрів фінансів країн СНД заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пенсійна реформа - справа складна, прямо скажемо. І хоча у нас зараз на 13,5 млн пенсіонерів доводиться 14 млн активного населення, ця обставина нас вимушує думати про те, які джерела фінансування Пенсійного фонду будуть вже через декілька років", - підкреслив прем'єр-міністр.

Разом з тим, зазначив Азаров, підходити до проведення пенсійної реформи необхідно дуже гнучко. "У чому полягає ця гнучкість? Перш за все в тому, що люди повинні зрозуміти безальтернативність ухвалюваних рішень", - сказав він.

Прем'єр-міністр вважає, що пенсійна система в нинішньому її вигляді мало кого влаштовує з українських громадян, а це означає, що її потрібно міняти. За словами Азарова, ведення діалогу з МВФ обумовлене, серед іншого, і необхідністю проведення пенсійної реформи в Україні.