ua en ru

Азаров сподівається на досягнення компромісу з МВФ

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається на досягнення компромісу з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це він заявив на заключній зустрічі з місією МВФ у вівторок, 29 жовтня 2013 р., передає прес-служба уряду.

"В цілому я оптимістично розцінюю перебіг ваших консультацій (між керівництвом фінансово-економічного блоку уряду та Національного банку з місією МВФ), і я думаю, що компроміс можливий, і ми в ньому зацікавлені", - сказав Азаров.

Він додав, що Кабмін готовий продовжити співпрацю з МВФ. "Ми завжди розглядали співпрацю з МВФ як важливий елемент нашої економічної політики. Особливо вона важлива зараз, напередодні підписання угоди про асоціацію з ЄС", - відзначив прем'єр-міністр.

Він також підкреслив, що попри непросту фінансово-економічну ситуацію Україна вчасно розраховується за попередніми траншами МВФ.

Водночас голова місії МВФ Ніколай Георгієв констатував, що головні цілі співпраці з Україною залишаються незмінними. "Тобто сформулювати і втілити у життя комплексний пакет заходів економічної політики, які дадуть змогу вирішувати проблеми України, які лежать у зовнішньоекономічній площині, а також дадуть поштовх для відновлення економічного зростання", - пояснив Георгієв.

Нагадаємо, місія МВФ перебуває в Україні з 17 до 29 жовтня. Під час консультацій, зокрема, МВФ рекомендував Україні перенести зниження ставок ПДВ та податку на прибуток.