ua en ru

Азаров: Лавринович, Близнюк, Аніщенко, Табачник і Каськів працюють недостатньо ефективно (доповнення)

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів висловив претензії ряду діючий міністрів уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"Прослухавши виступи, ми чуємо, що у нас все добре, все нормально, проте люди так не думають, на превеликий жаль. Ті реформи, які ми реалізовуємо поки що дуже повільно, позначаються на поліпшенні життя людей. Особливу увагу керівників міністерств і відомств хочусконцентрувати на тому, що проведення реформ це не тільки і не стільки розробка нормативних документів, але головним чином щоденна робота над їх впровадженням у життя ", - заявив Азаров.
За його словами 14 серпня вступила в силу норма закону, що дозволяє підприємцю реєструвати свою діяльність в електронному режимі, однак міністерство юстиції скасувало формати єдиної цифрового підпису та не запропонував нічого в замін, за підсумком таких дій Мін'юсту підприємці не дивлячись на декларовані спрощення дозвільних процедур не мають можливості реєструвати свою діяльність в електронному форматі.
Крім того, прем'єр висловив претензії до міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолію Близнюку в зв'язку з тим, що "уряд прийняв необхідні рішення для впровадження .. закону України про регулювання містобудівної діяльності. І що ж? Вже практично рік пройшов. Керівники регіонів, органів місцевого самоврядування не виконали завдання привести власні нормативні акти у відповідність із законом. І забезпечити розробку відповідної планувальної документації згідно вимогою закону. Скарги, які надходять від забудовників Дніпропетровська, Києва, Чернігова, Луцька та інших міст, свідчать про зволікання органами місцевого самоврядування впровадження вимог закону. Зокрема щодо обмеження цільового участі у розвитку інфраструктури та будівництва житла. В результаті такої бездіяльності позитивний в цілому закон не дає відчутних результатів. Де ж активна позиція мінмрегіонстроя, міністра Близнюка? Саме його міністерство має бути локомотивом цієї реформи і прибирати будь-які перешкоди для розвитку будівельної галузі "- сказав прем'єр
Крім того, прем'єр висловив свої претензії до роботи міністра охорони здоров'я Олександра Анищенка, зазначивши: "За деякими напрямами завдання поставлені Кабміну виконуються формально. Як наслідок - результат не значний. Так, нібито виконуючи завдання ... затвердити медичні стандарти надання первинної медичної допомоги, міністр охорони здоров'я видає наказ, в якому лише визначаються теми для розробки стандартів. Не задовільну роботу міністерства охорони здоров'я без перебільшення, кожен наш людина відчуває на собі ", - сказав Азаров.
Він окремо підкреслив, що не дивлячись на поставлені завдання, як і раніше у багатьох лікарнях немає необхідних вакцин і "дійшло до того що ми фактор крові закупили через Мінчаес користуючись процедурами резервного фонду, а вакцина туберкульозу досі проходить контроль якості", - заявив Азаров .
Коментуючи виступи голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Україні Владислава Каськіва Азаров зазначив, що не дивлячись на що виникає відчуття за підсумком його виступу "що все добре", "з 500 млн інвестицій ... майже 400 млн грн це китайські інвестиції про які Президент домовився ще рік тому, а інші 100 млн не знаю куди і що ". Азаров зазначив, що з 30 заходів національного плану дій Нацагентство виконало всього 7 заходів, і ще рік тому ставилося завдання розробити закон про реалізацію нацпроектів.
Так само Азаров підкреслив, що всі висловлені Президентом зауваження будуть враховані і виконані в строк і якісно.
"Я не хочу займатися самобичуванням не підприємці, ні промисловці, ні бюджетники ще не відчули позитивних результатів прийнятих нормативно-правових актів. Що ж відбувається? Або не вміємо чи не хочемо? Може потрібна допомога ... Так чому керівники міністерств не звертаються за нею, замість цього справно рапортують про виконання пунктів національного плану і ставлять галочки "- сказав Азаров.
Він додав, що з таким станом справ миритися не можна, оскільки люди пишуть скарги і вимагають закликати їх до відповідальності.
Також він висловив зауваження на адресу міністра оборони Михайла Єжеля, який не дивлячись на складну ситуацію у його відомстві "витрачає всі сили на скандали"
"Я дуже жалкую, Михайло Броніславович, що ви не зробили висновки з тієї критики, яка прозвучала на вашу адресу рік тому на засіданні РНБО", - сказав Азаров.
Також він підкреслив, що багато скарг надходить на роботу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, а "міністр не вміє і відверто не бажає налагодити діалог з ректорами вузів і студентства".
"Найчастіше показуха підміняє роботу щодо забезпечення підручниками і шкільними автобусами, про підготовки навчальних закладів до зими, треба Дмитро Володимирович (Табачник) припинити такі ігри і реально займатися роботою" - сказав Азаров.