ua en ru

Азаров виключає проведення дострокових президентських виборів

Вимога про проведення дострокових виборів Президента України є нереальною для виконання.

Вимога про проведення дострокових виборів Президента України є нереальною для виконання. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров журналістам у Давосі (Швейцарія). повідомила прес-служба Кабінетна міністрів України.

"Зараз проведення виборів є абсолютно нереальним, адже у нас за Конституцією менше, ніж за рік відбудуться чергові вибори. Як ви думаєте, хіба можна у таких умовах проводити вибори, коли центр Києва практично зайнятий бойовиками? Які вибори, коли відбуваються безпорядки? Перш за все необхідно нормалізувати ситуацію в країні, повернутися до нормального життя, а потім можна говорити про що завгодно", - заявив Азаров.

Раніше, під час зустрічі із секретарем Ради Європи (РЄ) Турбйорном Ягландом у Давосі, Азаров заявив про готовність обговорити з РЄ та Венеціанською комісією та внести поправки до "ручних" законів, прийнятих 16 січня.

Азаров виключає проведення дострокових президентських виборів

(Фото: прес-служба Кабміну)

При цьому прем'єр переконаний, що в Україні відбувається спроба державного перевороту.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради Володимир Рибак пообіцяв під час зустрічі із Президентом Віктором Януковичем підписати розпорядження про проведення позачергової сесії парламенту.

Зазначимо, що на даний час вирішується питання, коли глава держави зустрінеться із представниками опозиції.