ua en ru

Азаров готовий вносити поправки в закони, прийняті 16 січня

Азаров готовий обговорити з радою Європи та Венеціанською комісією та внести поправки в закони, прийняті 16 січня.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров готовий обговорити з радою Європи та Венеціанською комісією та внести поправки в закони, прийняті 16 січня. Про це він повідомив під час зустрічі з секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом у Давосі, передає прес-служба Кабінету Міністрів України (Кабмін).

"Ми готові з вашими експертами обговорити зміст законів, прийнятих 16 січня поточного року. На нашу думку, об'єктивне експертне обговорення повинно переконати наших партнерів у тому, що ці норми повністю відповідають нормам, які містяться в законодавстві європейських країн. Також ми хотіли б, щоб наші партнери зрозуміли, що прийняття цих законів було продиктовано ситуацією в Україні, необхідністю зупинити ескалацію насильства і протиправних дій у відношенні держави і громадян України. Ми готові вносити поправки там, де це необхідно", - заявив Азаров.

Крім цього, Турбйорн Ягланд підтримав пропозицію провести правову експертизу та обговорення з українською стороною прийнятих законів, а також закликав негайно зупинити насильство в Україні.

"Ми розуміємо, що терміново потрібно налагодити конструктивний діалог, який дозволить не тільки врегулювати кризову ситуацію, але і розділити відповідальність за те, що відбувається в Києві. Потрібно негайно припинити насильство", - сказав Турбйорн Ягланд.

Зазначимо, що Микола Азаров підкреслив, що сьогодні влада має справу вже не з мирними протестами, а з добре організованою, спланованою операцією по захопленню влади

При цьому глава уряду заявив, що стратегічний курс на європейську інтеграцію залишається незмінним, діють всі прийняті в ході цього процесу закони, а також спеціальний закон, який вимагає, щоб всі прийняті законодавчі акти відповідали європейським нормам.