ua en ru

Азаров: "До 1 жовтня в країні повинна бути 100-відсоткова готовність до опалювального сезону"

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив місцевій владі та Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за місяць до початку опалювального сезону завершити підготовку 10% ще не готових до опалювального сезону об'єктів сфери ЖКГ. Про це він заявив на сьогоднішньому розширеному засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Необхідно завершити підготовку майже 22 тис. житлових будинків, майже 1тис. 700 котелень, капітально відремонтувати і замінити 268 котлів, понад 185 км водопровідних і каналізаційних мереж та 60 км тепломереж. Сьогодні рівень готовності об'єктів житлово-комунального господарства в середньому 90%. Повністю підготувати 10%, які залишилися, абсолютно реально на протязі місяця. До 1 жовтня в країні повинна бути 100-відсоткова готовність до опалювального сезону", - сказав прем'єр.

За словами Азарова, окремі регіони відстають у темпах підготовки до опалювального сезону: Крим, Донецька, Львівська, Луганська, Чернівецька, Херсонська області: "Сьогодні ми заслухаємо звіти керівників цих регіонів, - зазначив прем'єр і додав:" Вимагаю від керівників місцевих адміністрацій особисто провести засідання штабів з підготовки до опалювального періоду, особисто здійснити, з виїздом на місця, контроль за станом підготовки буквально кожного проблемного об'єкта".

Також Азаров звернув особливу увагу на завершення підготовки дитсадків, шкіл, ВУЗів, лікарень, об'єктів соціально-культурного призначення: "Всі ці об'єкти безумовно повинні бути готові отримати тепло вже з 1 жовтня", - сказав прем'єр.