ua en ru

Азаров 18 вересня запропонує Кабміну схвалити проект УА з ЄС

Прем'єр-міністр України Микола Азаров має намір запропонувати Кабінету міністрів України на засіданні в середу, 18 вересня 2013 р., схвалити проект угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом. Про це він заявив під час зустрічі з міністром у справах Європи зовнішньополітичного відомства Великобританії Девідом Лідінгтоном, передає радіо "Свобода".

"Завтра уряд розгляне проект угоди, схвалить, принаймні я як прем'єр-міністр пропонуватиму уряду його схвалити", - сказав Азаров.

За словами українського прем'єра, після схвалення урядом розпочнеться процедура підготовки до підписання угоди на Вільнюському саміті "Східного партнерства".

"Ми маємо пройти досить непростий шлях співпраці, але ми з оптимізмом дивимося на цей процес... для нас це історична подія великого значення", - наголосив Азаров.

Хід підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом внесений до порядку денного засідання уряду 18 вересня. Доповідачем виступить міністр закордонних справ України Леонід Кожара. Також повідомлялося, що на засідання був запрошений посол ЕС в Україні Ян Томбінський.