ua en ru

Аякс - Динамо: анонс матчу

Аякс - Динамо: анонс матчу Фото: тренування гравців "Динамо" перед матчами з "Аяксом" (twitter.com/dynamokyiv)

Готуємося до центрального поєдинку кваліфікації Ліги чемпіонів

Київське "Динамо" на виїзді в Амстердамі зіграє з "Аяксом" в рамках першого матчу плей-офф раунду Ліги чемпіонів. Трансляція матчу розпочнеться на РБК-Україна о 22:00, а дивитися поєдинок можна на каналі "Футбол 2". На думку букмекерів, перевага на боці команди з Нідерландів.

22 серпня 22:00
Амстердам, стадіон "Йохан Кройф Арена"

Лише один раунд відокремлює київське "Динамо" від попадання в груповий етап Ліги чемпіонів. На шляху у підопічних Хацкевича стоїть амстердамський "Аякс".

На поєдинку працюватиме бригада арбітрів із Франції на чолі з 36-річним Клеманом Тюрпеном, який двічі перетинався з "Динамо" на європейській арені. На стадії групового турніру Ліги Європи 2013/14 "біло-сині" на виїзді обіграли швейцарський "Тун" (0:2), а Тюрпен вилучив динамівця Дьємерсі Мбокані вже на 17 хвилині, а у груповому турнірі Ліги чемпіонів 2016/17 зафіксував виїзну поразку киян від португальської "Бенфіки" (1:0).

Асистенти арбітра - Ніколя Дано та Сиріль Грінгуар. Додаткоі асистенти - Рудді Буке та Ніколя Ренвіль. Четвертий арбітр - Гійом Дебар.

Головний тренер "Аякса" Ерік тен Хаг: "Це дуже хороший суперник. У них є бомбардири, їм зазвичай потрібно всього один або два моменти. Крім того, вони надзвичайно дисципліновані і можуть зіграти на нуль. Вони використовують стиль Лобановського. Це в ДНК всього клубу, думаю".

Головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич: "У кожної команди своя філософія."Аякс" протягом багатьох років сповідує атакувальний комбінаційний футбол, з частою зміною позицій футболістами. У нас же більше силовий футбол, з швидким переходом від оборони до атаки, компактна гра, пресинг. Зійдуться дві різні футбольні філософії".

Орієнтовні склади:

"Аякс": Онана - Мазрауі, Де Лігт, Блінд, Тальяфіко - Шона, Зіеш, Де Йонг - Лабьяд, Тадич, Хунтелар

"Динамо": Бойко - Кендзьора, Бурда, Кадар, Піваріч - Сидорчук, Гармаш, Буяльський - Циганков, Вербич - Бесєдін