ua en ru

Аякс - Барселона: Голландці втримали перемогу в меншості

Забивши два м'ячі в першому таймі, Аякс зумів втримати переможний для себе рахунок у другій половині гри.

Забивши два м'ячі в першому таймі, Аякс зумів втримати переможний для себе рахунок у другій половині гри.

Аякс - Барселона 2:1
Гол:
Сереро, 19, Хусен, 43 - Хаві, 50.
Аякс: Сіллессен, ван Рейн, Мойсандер, Велтман, Бойлесен (Поульсен, 35), Блінд, Шене (Денсвіл, 52), Сереро, Фішер, Классен, Хусен (Дуарте, 85)
Барселона: Пінто, Монтойя, Піке, Пуйоль (Габаррон, 70), Маскерано, Фабрегас (Траоре, 83) , Хаві (Серхі Роберто, 76), Інієста, Сонг, Педро Родрігес, Неймар

Гучні імена нітрохи не злякали шалену команду Франка Де Бура. Вже до кінця 1-го тайму голландці вели з рахунком 2:0. На 19-й хвилині рахунок відкрив Сереро. Ван Рейн прострілив з правого флангу, а Сереро з кількох метрів розстріляв ворота Пінто, змусивши Де Бура і Бергкампа підскочити зі своїх місць. На цьому господарі не зупинилися. І 42-й хвилині після затяжної атаки "Аякса" відзначився Хесен. Пінто впорався з першим ударом, але форвард голландців підхопив м'яч, обіграв Пуйоля і пробив у протихід голкіперу "Барси".

Відразу після перерви каталонці змогли відквитати один м'яч. Причому, не обійшлося тут без допомоги господарів. Так, "Аякс" втратив м'яч на своїй половині поля, а Велтману довелося збивати Неймара у власній штрафній. В результаті гості отримали не тільки чисельну перевагу, але і право на 11-метровий удар. Пенальті реалізував Хаві, але на більше чемпіонів Іспанії не вистачило. А найреальніший шанс зрівняти рахунок втратив Неймар, який не реалізував вихід 1 на 1.